13 Nisan 2009 Pazartesi

Tupperware'de BAHAR ÇILGINLIĞI devam ediyor











Karıştır sakla, sihirli şek şek ve yumurta ayırıcı set olarak indirimde. Normal fiyatından yaklaşık %30 indirim var. Fiyatı için broşüre bakın. Süper bir indirim. Kaçırılmaz bence.



Bu miks setinde de ayrı ayrı indirimler var. Midi miks'de (ortancı boyu) %15 indirimli. Fiyatlar için kataloğa bakabilirsiniz.




Hanımeli setinde, renkli bıçak setinde, mini şefde, oval setde (çerez vs. saklama kabları)%30 indirim var. Normal fiyatlar için kataloğa bakınız. İndirimli fiyatlardan tekrar %10 indirim yapıyoruz.






Pilavcı yeni bir ürün. İlk kez türkiyede satışda. Bu bir mikrodalga ürünüdür. Pirinci iyice yıkayıp içine koyuyorsunuz. Suyu kaynatıp (ister normal su, ister et suyu vs.) üzerine koyuyorsunuz. Kapağını kapatıp 11 dk mikrodalgada pilavınız hazır. Gerçekten göz göz pilavınız pişmiş oluyor.

11 Nisan 2009 Cumartesi

Profiterol

Bu fotoğrafları pastacı kızın sitesinden aldım. Benim fotoğraf makinamın olmadığını birkez daha hatırlatıyorum. İlgili merciilere duyurulur bu arada. Yani sevgili eşime sesleniyorum buradan.!!!Tüm fotoğraflarımı webcam ile çekiyorum. Profiterolün fotoğrafı da birtürlü istediğim gibi çıkmadığı için internetten güzel bir resim bulayım dedim. Umarım sakıncası yoktur. Tarif kendi tarifim, bu profiterollerin tarifini isterseniz pastacı kızın blogundan alabilirsiniz.


Canım kardeşim Meral, geçenlerde benden profiterolün tarifini yayınlamamı istemişti. Kusura bakma canım bu kadar uzun sürdüğü için. Bu aralar çok yoğunum. Hemen tarifi senin için yayınlıyorum.


Meral geçen sene Nisan ayında Samsun'a gelmişti. Bana, diğer kızkardeşim Rukiye ile beraber doğum günüm için sürpriz yapmışlardı. Çok sevinmiştim. Biricik Yasinimi de getirmişlerdi ozaman.
Annem ile babamın da haberi vardı, fakat bana yokmuş gibi davrandılar. Akşam üstü msn',i açtılar ve kalkmak bilmediler. Bende kayınvalidemler memleketten geliyor zannediyorum, yemek hazırlığındayım. Bir yandan da anneme ve babama söyleniyorum, msn'i kapatmıyorlar ve beni işimden alıkoyuyorlar diye. En son webcam'ı mutfağa çevirdim, onların beni görebilecekleri şekilde. Ben orada hazırlıklarımı tamamlarken onlarda beni izlediler. Yaptığım herşeyi tek tek görmek istediler. O gün suböreği, içli köfte, çorba ve birşeyler daha hazırlamıştım ama hatırlayamadım şimdi.
"Bakalım misafirlerin kimmiş, bizde merak ettik", dediler bana. Eşim bana 1 aydır numara yapıyordu. Birtürlü kimin geleceğini söylememişti. Bende meraklıyım, kıvrandıkça kıvrandım. Aldığım duyumlara göre kayınvalidemin geleceğini öğrendim. Fakat eşim etrafa bilerek yalan haber dağıtmış, beni yanlış yönlendirmek için yani. Tahmin edersiniz ki kapıda kızkardeşlerimi görünce ne kadar mutlu oldum. O anda annem ile babamda hala msn'delerdi. Onlar dünyanın öbür ucundan mutluluğuma şahit olmak istediler ve oldular da. Birçok hediyelerle gelmişlerdi. Havalarda uçtum adeta. Ayağım yere basmadı bir müddet.

Bunları yazmayı planlamamıştım aslında ama, birden aklıma geldi işte. Çünkü Meral ozaman benim profiterolümden yemişti ve çok beğenmişti. Şimdi onun tarifini istiyor. Paylaşmak istedim sadece.

Hemen tarife geçiyorum:

Malzemeler:

Hamur için:

  • 250 ml su (2,5 çb)
  • 50 gr margarin
  • 150 gr un (1,5 sb)
  • 30 gr nişasta (2 yk)
  • 4 yumurta
  • 1 ç.k k.tozu
  • 2 t.k. t.şeker

Krema için:

  • 50 gr un (3 y.k.)
  • 150 gr t.şek. (1 s.b.)
  • 500 ml süt
  • 50 gr margarin (arzuya göre)
  • 1 vanilya
  • 1 limon kab. rendesi (arzuya göre)
  • 1 pk kremşanti (tarife göre hazırlanır)

Üzeri için:

  • 1 pk çikolata sosu

veya

  • 1/2 pk beyaz çikolata sosu
  • 1/2 pk siyah çikolata sosu

Ben genelde ikisini bir kullanıyorum. Önce birini sonra üzerinden diğerini gezdiriyorum. Çok güzel bir görüntü elde ediliyor.

Hazırlanışı:

Önce kremayı pişirelim ve soğumaya bırakalım. Bir yandan da kremşantiyi çırpalım ve soğuyan kremaya ilave edelim. Krem şantiyi ilave edince krema biraz cıvıyor. Bu yüzden krema sertleştirici kullanıyorum. Krem şantiyi normalden biraz daha katı hazırlamak da iyi olur.

Su, marg. ve t.şeker bir tencerenin içerisine koyup suyu kaynatalım. Su kaynayınca margarin ve t.şek. içerisinde eriyecektir. Başka bir kabın içerisinde unu, nişastayı ve k.tozunu karıştıralım. Ben herzaman elerim. Bu un karışımını bir seferde suya ilave edelim ve çabuk çabuk karıştıralım. Hamur birden katılaşacaktır ve karıştırması zorlaşacaktır. Fakat birkaç dk güzelce hamuru pişirmemiz lazım.

Hamur piştikten sonra soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra hamura tek tek yumurtaları yedirelim. İster bunu mikserle yapın ister el ile yoğurun. Ben genelde elimle yumurtaları iyice yoğururum. Hamur yapış yapış oluyor. Eline yapışıyor. Bu sorun değil.

Yumurtaların hepsini ayrı ayrı yedirdikten sonra ister hamuru bir sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye sıkın, isterseniz de hamuru elinizi hafifçe ıslatarak yuvarlayarak tepsiye dizin. İkisi de olur. Ben sıkma torbasıyla uğraşmıyorum. Elimi çok hafif suya değdirip ceviz büyüklüğünde toplar yapıyorum. Ozaman hamur elime yapışmıyor.

Profiterolleri önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.

Püf noktası: İlk 20 dk kessinlikle fırını açmıyoruz. Bu çok önemli. Yoksa profiteroller söner ve istediğimiz gibi puf puf olmaz.


Profiteroller piştikten sonra ister yarısına kadar ikiye kesip ortasına kremayı doldurabilirsiniz. İsterseniz de benim gib krema sıkma aletinizin , varsa, uzun sivri ucunu takıp onunla kremayı profiterollerin içine sıkabilirsiniz. Böylece ikiye kesmeme gerek kalmıyor. Porifterollerim güzel yuvarlak kalıyorlar.

Bu fotoğrafı da pastacı kızın sitesinde gördüm. Çilekli profiterol. Çok beğendim, burada da yayınlamak istedim.

İçine krema ile çilek parçaları koymuş. Benim yaptığım gibi kremayı sıkma aletiyle sıkacaksanız bence çilekleri el blenderından geçirip kremaya ilave edebilirsiniz. Böylece çilekli kremşanti olmuş olur. Ben ileriki zamanlarda denemek istiyorum doğrusu. Şimdi tam çilek zamanıyken güzel olur.

9 Nisan 2009 Perşembe

Tupperware'de BAHAR ŞENLİĞİ İNDİRİMLERİ

TUPPERWARE' DE BAHAR ŞENLİĞİ ZAMANI
6 NİSAN - 19 NİSAN 2009
ARASI

Pasta, kurabiye vs. yapmayı oldum olası çok seviyorum. Bunu çevremdeki herkez iyi bilir. Fakat bu lezzetleri yaparken kullandığın malzemenin çok önemli olduğu da kesin.

Ben yıllardır tupperware kablarını kullanıyorum ve çok memnunum. Annem sağolsun bana Hollanda'dan getiriyor, bende bu sayede o güzel kablardan faydalanıyordum. Fakat daha ne kadar kadıncağız getirmeye devam edecek diye düşününce....

Artık kendimin bu işe başlama zamanı geldiğine inandım. Hem başkaları faydalansın hem de kendim alayım diye tupperware işine giriştim. Her nekadar çok pazarlamacı ruhum olmasa da inşallah başarılı olurum. Başka birşey olsaydı girişemezdim fakat bunları kendim kullandığım için kalitesinden eminim. Ben çok memnunum çünkü.

Samsun'da oturup, bu kablardan temin etmek isteyenler varsa bana buradan ulaşabilirler. Bir yorum bırakarak ürün kodunu, fiyatını, adres ve telefon bırakırsanız en kısa zamanda size dönebilirim ve siparişlerinizi sizlere ulaştırabilirim.

Üstelik şu anda tupperware'de tam BAHAR ŞENLİĞİ zamanı. % 30 lara varan indirimlerle o güzel kabların sahibi olabilirsiniz. Gerçekten bazı şeylerde çok uygun fiyatlar var. Kataloğu ve indirimlere göz gezdirmek isteyenler http://www.tupperware.com.tr/ adresinden en yeni ürünlere ve indirimlere bakabilirler.

8 Nisan 2009 Çarşamba

Blog ödülü

Sevgili hocam numa'ya bu ödül için çok teşekkür ediyorum.


ödül kuralları çok basit:

  • 1.ödülü veren kişinin linkini yayınlamak.
  • 2. ödül verdiği kişileri haberdar etmek.
  • 3.ödül verilen sitelerin linkini yayınlamak
Ödül dağıtırken o an aklıma gelmeyen arkadaşlar olabiliyor. Kimseyi kırmak istemediğim için de bu ödülü bana ziyarete gelen tüm arkadaşlarıma hediye ediyorum. Henüz almadıysanız lütfen ödülünüzü almayı unutmayın.

7 Nisan 2009 Salı

Yine sünger bob












Yeni fırından çıkan kurabiyeler gitmeye hazır. Evin içi mis gibi kurabiye koktu. Her nekadar kokuyu duyan soluğu yanımda alsada maalesef kimse ucundan bile tadamadı.

Bu kurabiyeleri bir arkadaşım için yaptım. Yarın için istedi, buyüzden bende bu saate kadar kurabiye yapmakla uğraştım. Kurabiye yapmak benim için yoga yapmak gibi. Tek başıma çalışmayı seviyorum. Buyüzden de genelde geç saatlere bırakıyorum bu işleri. Yalnız çalışınca düşüncelerimle baş başa kalıyorum. Dikkatimi tamamen kurabiyelere veriyorum. Beni dinlendiriyor yani.

Sipariş veren arkadaşım da yine başka bir arkadaşının çocuklarına hediye edecekmiş. Umarım kurabiyeleri beğenirler.

Bişi

40. P.D.Ç.S. için bir tarif daha. Umarım bunu da beğenirsiniz arkdaşlar. Sabah sabah çocuklarım hem kahvaltıya yesinler diye hem de beslenmelerine koyayım diye elimi hamura soktum valla.

Samsuna geldikten sonra alıştığım şeylerden biri de bişi. Herkezin tarifi farklı, bende kendi tarifimi yazayım dedim. Buradaki arkadaşlardan öğrendiğim bir tarif. Yumşacık hamur kızartmaları elde ediyorsunuz. Şekilli yapma fikrini de arkdaşım www.sevilaltunel.blogspot.com 'dan aldım.

Malzemeler:
  • yaklaşık 600 gr un
  • 1 sb yoğurt
  • 1 sb ılık su
  • 1 pk yaşmaya
  • 1 çk tuz
  • 1 tatlı kaşığı t.şeker

Hazırlanışı:

Un'u bir kabın içerisine alalım. Üzerine tuz ve tozşekeri serpelim. Ortasına bir havuz açalım. O havuzun içerisine ılık suyu koyalım. Maya'yı ılık suda eritelim ve yaklaşık 15 dk mayalanması için bekletelim. Yoğurdu da ilave edip kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurun mayalanmasını bekleyelim.

Hamuru 1 cm kalınlığında açıp şekillerle keselim. Kızgın yağda kızartalım. Hamurlar yağın içerisinde kızarırken üzerine tuz serpelim. Böyle çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun....



Limonlu kek

40. P.D.Ç.S. Etkinliği için hazırladığım limonlu kek. Umarım beğenirsiniz. Beni davet eden arkadaşım www.missgibi.blogcu.com 'a çok teşekkür ediyorum.


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 sb 2 parmak eksik tozşeker
  • 1 sb süt
  • 1/2 pk margarin
  • 1/2 sb sıvıyağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 vanilya
  • 1 k.tozu
  • 3.5 sb un

limon sosu için:

  • 1 limon suyu
  • 1 silme yk.nişasta
  • 2 yk. şeker
  • 1/2 sb su

Hazırlanışı:

Bütün malzemler oda ısısında olmak zorunda.

Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içerisine eleyelim. Ben 2-3 kez eliyorum. Unun havalanması çok önemli.

Yumurtaları ve tozşekeri bembeyaz ve hacminin 2 katı olana kadar en yüksek devirde çırpalım. Bu çırpma işlemini uzun tutmaya korkmayın. Un karışımı hariç tüm malzemeleri sırasıyla yumurtalara ilave edin ve biraz daha çırpın. Bu esnada mikserin devrini biraz düşürelim. En son Un karışımını da ilave edip biraz daha çırpalım. Mikserin izleri hamurun içinde belli oluyorsa un yeterli demektir.

150-180 derecede, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk pişirelim.


Üzerine de pudraşekeri döküp afiyetle yiyelim. Arzuya göre üzerine limonlu sos da yapabilirsiniz. Herzaman üzerine limon sosu dökerim fakat bugün aceleden pudraşekeri serptim.

Afiyet olsun.

5 Nisan 2009 Pazar

Yumurta salatası ve yufkalı sosis kızartması

Daha önce yaptığım portakal şurubuyla beraber yumurta salatası.
ve yufkalı sosis kızartmaları.

Çocuklar genelde çok seviyorlar. Yufkaları üçgen kesip sosisleri ortasına yerleştiriyoruz. Sigara böreği gibi sarıp dilimliyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Tabakta dik dursun diye küp küp kaşarpeyniri kestim. Kürdanları da peynir küplerine batırdım.







3 Nisan 2009 Cuma

Kalmış keklerden kümbet pasta





Evvelki günki misafirime bu pastayı da hazırlamıştım, fakat henüz donmadığı için o gün ikram edemedim. Eşimde 2 gündür hani pasta diye başımın etini yiyince en son çıkardım bende. Biraz tatlı canavarı olur da kendisi. Şaka şaka, kıyamadım tabiiki.

Çok fazla zamanım yoktu ve misafirlerim ilk defa evime geleceklerdi. Bende haliyle biraz özenmek istedim. Fakat geç haber verdikleri için pratik birşeyler yapmak zorundaydım. Buzluğumda kalmış keklerim vardı. Onları hemen robotta çektim. Un haline getirdikten sonra birazcık süt ile ıslattım. Kasemin dibine streç folyoyu serdikten sonra üzerine un haline getirdiğim kek parçalarını, elimle bastıra bastıra, yerleştirdim. Birazını da üzeri için ayırdım. Hazırladığım kremay'a dondurma karıştırdım ve kasemin içine döktüm. Üzerini de ayırdığım kek parçalarıyla kapattım. Dondurucuya koydum. Donması biraz zaman alıyor. En az 6 saat donması gerekiyor. Ben 1 gün dondurucu da beklettim. Servis yapmadan önce de üzerini beyaz çikolata sosu ve rengarenk şekerlemelerle süsledim. Al sana pasta işte. Hem pratik hem lezzetli. Gerçi ben bu dondurmalı pastamla yaz'ı erken getirmiş oldum ama oslun. Benim için dondurma deyince akarsular durur.

Geçen gün okuldan gelirken kızımın arkadaşı bana: "Hülya teyze, dondurmanın mevsimi varmı?" diye sordu. Bende güldüm. Tam adamına sormuştu yani. "Tabiiki yok" dedim. Bana göre yaz-kış dondurma zamanı. Buyrun afiyetle yiyelim.

2 Nisan 2009 Perşembe

Kaya kurabiyesi, rock koekjes






Misafirlerim için yaptığım kaya kurabiyesi ve kıymalı yufka böreği. Hafta sonu yine çocuklar geleceği için kurabiye'yi biraz fazla hazırladım ki onlara da kalsın diye. Tereyağı ile hazırlandığı zaman tadına doyum olmuyor bu kurabiyenin. Hem pratik hem lezzetli. Şekil vermek için uğraşmadığın için de çok çabuk oluyor.

Malzemeler:

  • 125 gr tereyağ/margarin
  • 1/2 sb sıvıyağ
  • 1 sb pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1/2 sb kuru üzüm
  • 1/2 sb fındık/ceviz
  • aldığı kadar un (yaklaşık 15 yk)

Hazırlanışı:

Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alalım ve iyice karıştıralım. Malzemelerin oda ısısında olması çok önemli. Sonra yavaş yavaş, kaşık ile, unu ilave edelim. Biraz yoğuralım tekrar un ilave edelim. Böylece unu birden fazla koymamış olursunuz. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edene kadar devam edelim. Sonra da rastgele parçalar kopararak fırın tepsimize yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 12-15 dk arası pişirelim.

Afiyet olsun.
Rock koekjes:


Benodigdheden:
  • 125 gr echte boter of margarine
  • 1/2 beker zonnebloemolie
  • 1 beker poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 vanille
  • 1 bakpoeder
  • 1/2 beker fijngemalen noten
  • 1/2 beker rozijnen
  • bakmeel (ongeveer 15 eetlepels)

Laat de rozijnen eerst in water weken. Doe al de benodigdheden behalve de bakmeel in een kom en kneed het fijn. Doe daarna lepel voor lepel de bakmeel erbij zodat je niet in één keer te veel erbij doet. Eerst 5 eetlepels en daarna goed kneden. Daarna nog 5 erbij en weer goed kneden. Herhaal dit totdat je genoeg bakmeel erbij hebt gedaan. Tenslotte moet je een zacht deeg krijgen. Wij noemen dat " net zo zacht als je oorlel"

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Pak stukjes uit de deeg en zet ze zonder er een figuur aan te geven op de ovenschaal.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 150 graden C tussen ongeveer 12-15 minuten gaar. Als de koekjes goudbruin zijn geworden zijn ze gaar.

Smakelijk eten.....



Kıymalı yufka böreği:

Malzemeler:
  • 6'lı yufka
  • kıyma
  • 2 soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çk karabiber
  • 1 çk tozbiber
  • 1 çk pulbiber
  • tuz

sos için:

  • 1/2 kase yoğurt
  • 1/2 kase süt
  • 1 yumurta
  • biraz sıvıyağ

Kıymayı soğanlarla beraber kavuralım. Kavrulduktan sonra maydanozu ve baharatlarını ilave edelim ve biraz daha kavurduktan sonra altını söndürüp soğumaya bırakalım.

Yufkaları üst üste koyup önce 8'e bölelim. Tüm üçgen parçaları üst üste koyalım ve kenarda bekletelim.

Bir kasenin yarısına kadar yoğurt koyalım. Diğer yarısını da süt ile tamamlayalım. Yumurtayı ve sıvıyağı da ilave edip iyice çırpalım. Yoğurdun topakları kalmasın.

1 tane üçgen yufkanın üzerine bir fırça yardımı ile sos'dan sürelim. Başka bir üçgeni bunun üzerine kapatıp ona da sos'dan sürelim. Uzun tarafına 1 yk soğuyan kıymadan koyalım. İki kenardaki fazlalıkları içe katlayıp uzun kenarını da üzerine katlayarak 2 parmak kalınlığında saralım ve fırın tepsisine koyalım. Sos'dan arta kalanını da böreklerin üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Gelen misafirlerim elleri boş gelmemişler. Böyle misafire can kurban derrrmişimmm. Sağolsunlar, zahmet etmişler. Onları da fotoğraflayıp yayınlamak istedim.

Arkadaşımın yaptığı gül kurabiyesi ve biscotti. Tarif için tıklatın. Biz bu biscottileri tek sefer pişirmeye alıştık valla. Biscotti ustaları bana kızacaklar. Bunu da ben icat ettim. Arkadaşlar hep böyle yapıyorlar artık. Ama ben napayım şimdi. Tek sefer pişince içi hafif ıslak kek gibi oluyor ve çikolataları yumşacık akıyor içinden. Hmmmm, mis gibi valla. Çıtır çıtır olmasından bu hali daha hoşuma gidiyor. Kusura bakmasın biscotti ustaları.